Tanečník

Tanečník

Anotace: Proč v tom nepokračovat...Opět báseň pro spolužáka, přesněji řečeno o něm :) (napsána 29.9.2008)

Prý přeješ si zemřít
na dně oceánu
nebo v náručí dívky
při hudbě jejích vzdechů.

Co máme společné
je toulání se
říší neobjevených světů.
Fantazií.

Oba zavření do Zeměplochy
já o ní čtu
ale ty v ní umíš žít.

Tančíš na křídlech vážky
tančíš o život nebo o smrt?
v irských střevíčkách.

Jsi rytíř a Tanečník
připlouváš z dob minulých
a tanečním krokem
přecházíš do současnosti.

Ty, co umíš žít přítomností
minulostí i budoucností.

Jsi Tanečník, co svádí princezny
a unáší je do fantazie
a pak je stáhne pod mořskou hladinu.

Kde nachází svět
co byl mi zatím skrytý
a možná i navždy zůstane.

Jsi Tanečník, co v rukou má zázrak
když maluješ obraz té jediné
co proplula ti
s klapotem střevíčků
mezi prsty.

Tak co zbývá?
Potopit se na dno...
oceánu.
Autor mauvais-ange, 29.09.2008
Přečteno 266x
Tipy 5
Poslední tipující: Zweiblumen, Myrja, saddova, Bůchví...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

teda.. no co rict, velmi mne to zaujalo, jen bych si troufla tvrdit, ze je to na hranici volneho verse a povidky,ale i tak je to fajne

30.09.2008 11:31:00 | saddova

Taky bych chtěl... na dně oceánu... nebo...

29.09.2008 23:03:00 | Bůchví...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí