Kocour a myška

Kocour a myška

Anotace: věnováno Aleškovi, který si to nejspíš nikdy nepřečte...

Odešel jsi bez vysvětlení,
rychle a tak nečekaně.
Odešel jsi bez výčitek,
kvůli sobě a co kvůli mě?

Byli jsme jak kočka s myší.
Já byla myška ubohá,
a ty kocour,
co mě stále huboval.

Pak
ale
jednou
něco se stalo…
Něco mezi námi,
přeskočilo.

Byla to snad jiskřička,
a z myšky a kocoura,
z kořisti a lovce,
byli dva silné provazce.

** ** ** ** ** **

Jsi ten, co otevřel mi oči.
Jsi ten, co ukázal mi,
jak se věci točí.

Vážím si tě,
jako muže, brášky, kamaráda.
Vážím si tě,
jako někoho,
kdo mi vždycky kryje záda.

Nápu tě a snad i vím,
proč jsi to udělal.
Však chybět,
mi tu budeš dál...
Autor bajli33, 05.10.2008
Přečteno 396x
Tipy 7
Poslední tipující: Quigleika, Castiza, Metcheque, Erion Fate
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc krásná básnička, vždy nám chybí to co ztratíme...

02.11.2008 09:23:00 | Castiza

Moc krásné...

17.10.2008 22:37:00 | Metcheque

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí