Voják v bojišti

Voják v bojišti

Anotace: Babi praví - po finanční krizi přišla válka ...

Ozval se výstřel - symbol varování,
vztyčené šavle a pach bojování.
Odvaha padlích, hrdinů vlasti,
uvízlí, bezmocní, ve válečné pasti.

Dunění kopyt a válečná děla,
obtížné brodění přes mrtvá těla.
Čištění zbraní a další nabíjení,
se strachem o život, křížku políbení.

Z posledních sil zemi svou brání,
pohled v bojiště, slzy v oči vhání.
Naposled vykřikl - jak tulipán zvadl,
pro blaho ostatních ve válce padl.

Voják, co chtěl jenom žít ..
Autor Analisieren, 07.10.2008
Přečteno 249x
Tipy 6
Poslední tipující: excited, cevert, malá čarodejnice wiggová netopýrková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

cevert: neustale :)

10.10.2008 23:29:00 | Analisieren

Fakt pěkný. Tys bojovala? 1***

09.10.2008 17:34:00 | cevert

pěkný, líbí se mi poslední sloka, dává tomu korunu...

08.10.2008 07:42:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí