ZVRHLÉ ŘÍJNOVÉ RÁNO

ZVRHLÉ ŘÍJNOVÉ RÁNO

Anotace: - Bludné proudy -

Sbírka: Bludné proudy

.

mohl bych křičet do podzimní mlhy
ale kdo je uslyší
těch pár slov
nad zimou roztřesenými luhy

ZASTAVTE . . . !

bláznivé orgie potentátů
opilý výkvět zbohatlé spodiny
střílí do svých soků
a pak jiný blázen
hodí kamenem do rozjetého vlaku
a smrt krade se skrytě
stydlivá
opuštěná společnice času
podél koleje
až spadne most
prchá ulicemi města
zděšená
když autobus srazí na přechodu matku
osiřelé dítě zázrakem přežije . . .

MILENIUM

vůně vzácných vín
rozteklých po náměstích metropolí
i našeho města
koláče zvratků
střepy pro štěstí bláznů
atentát na lidskost
a krví zbrocená víra
podivné pravdy
vlajky na rakvích vojáků
a kříže
na hrobech
bez poct pohřbených
obětí zlomocné zvůle mocných
bezohledných
vrahů
opilých esencí peněz a moci

MILENIUM

vládní garnitura si mne ruce
je čtrnáct dnů před volbami
a k tomu světová krize
někde v Mogadišu umírají hladem děti
když rozežraný moderátor mocných
kupuje mobil posázený diamanty za milion
"poctivě vydělaných peněz"
za jednu pitomou šou
kde poskakují polonahé holky
a vystavují své anorektické zadky
na odiv zhýralé VIP sběři
hladově zobající kaviár
z prsů a klína "tabule"
prostřené na těle nahé ženy

MILENIUM

chtělo by se křičet do podzimní mlhy
- Táhněte k ďasu odporní renegáti ! -

Podivné století načíná milenium
v Česku je syrově mlhavo
mrtvolně
. . . po chodnících plivance
a plno opileckých zvratků

Čechie!
Dobré ráno . . . !

Prostřená žena
si z bradavek smývá majonézu
a z klína vytřásá zbytky kaviáru
podivná "špína" jí stéká po těle
. . . do kanálu . . .

ranním tichem zazní další výstřel

slyším pláč vyděšených dětí

"Dobré ráno lidé ! "

Je říjen osmého roku jedenáctý den . . .

.
Autor Těšínský, 11.10.2008
Přečteno 291x
Tipy 6
Poslední tipující: Simísek, Lota, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dostala mě... Musela jsem dočíst, i kdybych nechtěla. ++

11.10.2008 17:45:00 | Simísek

...Básník a jeho doba...

11.10.2008 09:53:00 | Lota

..poklona

11.10.2008 08:50:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí