Noční výlet

Noční výlet

Anotace: ...pro dětičky

Když večer ukládám
své děti ke spánku,
mám pro ně ještě
malinkou pozvánku.

Hezky si zalezte,
pěkně do pelíšku,
v ruce už držím
pohádkovou knížku.

Teď,když zvládli jsme boj
s koupelnou,
půjdem se toulat
pohádkovou krajinou.

Do dračí sluje zajdem se podívat,
světlušky do kapsy
na cestu nasbírat.

Navštívit princeznu,
co úsměv jí chybí,
s dědečkem Mrazíkem,
půjdeme na hřiby.

Když nohy nás rozbolí,
sednem na bájného koníka,
tímhletím královstvím,
cesta nám utíká.

Pak projdem Řáholcem,
mává nám cipísek,
pohádky milují
Anežka i Matýsek.

Po cestě nazpátek,
už přichází snový skřítek,
na tváři hraje jim úsměv,
jdou po koberci
plných kytek.

Tiše je pohladím
a odkládám tajemnou knížku,
jak jsou sladké když spí,
pomyslím si a taky lezu do pelíšku.
Autor sondulacek, 11.10.2008
Přečteno 212x
Tipy 5
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, vandule, Květka Š.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vracím se Tvými milými básničkami do dětských let. Ne však do svých, mě pohádky nikdo nečetl, ale dětství mojí dcery, které jsem také před spaním četla a byl to pro nás obě takový nádherný rituál, který hladil naše srdíčka sametovou rukou.:-)

14.10.2008 08:22:00 | vandule

Moc pěkná, pohádková:)

12.10.2008 09:46:00 | hezule

Někdy pohádky pomůžou,moje vnoučata mají rády i ty moje.A to potěší.Třeba Skřítečkov.

11.10.2008 17:28:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí