Balada o něčím životě

Balada o něčím životě

Anotace: Krátkej muzikál bez muziky:) zbyl jenom ten kál.

Život se mi třepotal v síti
jak muška chycená na stříbřitých
kapkách jedu
ďáblovy pavučiny.
Jen se zmítej, ty parchante,
stejně z toho nevyvázneš
živej.
Jen se zmítej,
v záchvatech jasných chvilek
sebekanibalismu,
jak přestárlá tanečnice
s nervovým tikem.

Slávu všem padlým lidem
mám hned tady na
dlani,
pozor, ať se nerozsype,
co by řekli potkani.
Pozor,
je to tady a teď,
pozor,
vše co máme
kal,
špína
a šeď.
Z vašich životů
uválím kuličku
na sněhuláka...
sněží?
Sám Děda mráz
-se sekáčkem na maso
kolem běží.

A zcela jiný
bez nenávisti
bez bolesti
bez kalhot
a bezstarostně
bez neviny
bude nakonec
uzavřen kruh
na vrcholu trojúhelníka.
Tudy v sirných sprškách
...slyším, jak poezie
uniká.
Autor Squat_the_world, 16.10.2008
Přečteno 336x
Tipy 12
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, Romana Šamanka Ladyloba, 6thSun, Triffid Kolbe, WhiteSkull, Lota, fuu, hanele m.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to jsou obraty, to jsou obraty, to jsou obraty...

jak přestárlá tanečnice
s nervovým tikem

8-O, prostě zírám

23.12.2008 15:01:00 | drsnosrstej kokršpaněl

...no, bez muziky bych to neustála...s ní to mám jednodušší...

17.10.2008 00:08:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí