Moje já

Moje já

Anotace: ...šel včera městem muž, podomní obchodník - šel, ale nejde už, krev skápla na chodník... (J. Nohavica)

V lamp šeru tajemný kdys kráčel smutný poutník
Tichý a zklamaný jak slunce koncem léta
Ve tváři vrásky měl - znak dob, kdy sebe rmoutil
Teď v jeho útroby macheška divě vkvétá

Pod tmavou oblohou své nohy líně zdvíhal
V čase i nečasech kdys potkával se s námi
Ve tváři vrásky měl, hřbet ohnula mu tíha
Teď tělem prorůstá mu kořen suché slámy

Věděl, že nedojde, však kráčel dál, vstříc mrakům
Teď leží v pěřinách, jen v černobílém saku
V rudé čapce blázna a modrých bačkorách

Šel poutník, nejde už; dnes všechny jeho stopy
Zavál už teskný prach a slzami déšť skropil
Ve tváři vrásky měl, ten poutník - moje já
Autor Bůchví..., 17.10.2008
Přečteno 272x
Tipy 7
Poslední tipující: dablik007, malá čarodejnice wiggová netopýrková, Churry, emi-lee
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...co se na to dá napsat? jen to že je to smutný, nicméně krásný...

BOT: SUZie - to je písnička, kterou mám ráda, ale nechce BOT říct spíš něco jiného???

17.10.2008 23:02:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí