Pandořina skříňka.

Pandořina skříňka.

Anotace: ....

Dostala jsi k svátku skříňku Pandořinu
obraz odvrácené strany o které jsi nevěděla
obsah změnil majitele a pohled na mě za vteřinu
to když jsi ji doma nevědomky otevřela

Pláč vystřídal vztek a ten všechny smysly bouří
proti proudu mysli vláčí Ti pak hlavou moji duši černou
rozpustí ji zklamáním a odplaví napříč časem do všech moří
provazy upletené z otázek svazují mi jazyk - řežou

Já neuhýbám - jen nemohu se najít proto kloním hlavu
tělo prostoupila nekonečná smyčka věty „už nebude to jako prve“
má slova teď v jednom okamžiku ztratila by jakoukoli váhu
když do srdce mi bodáš pohledem jenž neznám - však ani náznak krve

Dobře víš, že navzájem si nepatříme – snad vedu život bez ohledů
Přiznávám se - i Ty máš svých životů zdá se víc než kočka
jen tak se jich nevzdáš a já svých dávno vzdávat už se nedovedu
ta nádoba je křehká a kdo vypije ji do dna, střepů z ní se dočká

Nic teď nedává víc smysl – než vrátit skříňku svému majiteli
i já Ti leccos vrátím – nezůstanu dlužen ani Tvoje slzy
kupříkladu na oplátku, kus vášně co nechala jsi u mě na posteli
to až stáhneš zlobu za oprátku – jen doufám, že bude to už brzy...
Autor Adam Piston, 20.10.2008
Přečteno 372x
Tipy 5
Poslední tipující: Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-) už se houpe a škrtí... S.

03.11.2008 17:48:00 | Stanya

Děkuju...

20.10.2008 07:05:00 | Waldys

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí