Tramvajová

Tramvajová

Anotace: já na hoboj nehraji, Johanko. (a poslechněte si Joanni od Kate Bush)

tramvají
přes travnaté pláně

/a taky mezi vodami/

mosty, prahy, dvě tři přání

schovaná v oříšku
na lepší časy

/Povídali, že mu hráli,
povídali, že mu lhali
povídali, že prý já/

já na hoboj nehraji.
ze zásady.

A mám radši lávky.

A kýčovité nástupy houslí
a déšť
a slunečníky.

(Johanko johanko
kdo jsi a jaké je tvé jméno?

král si žádá
tvou hlavu plavou)

rackové křičí
tramvaj cinká

zazvonil zvonec

je čas na jinou pohádku
je čas jít spát.

(Johanko, Johanko
budeš se mi aspoň zdát?

plavovlasý král
hlavu slonil

někdo mu prý hrál
na hoboj)

byla jsi to ty?
byla jsem to já?
Autor Franti, 22.10.2008
Přečteno 281x
Tipy 15
Poslední tipující: hanele m., mjh, Holis, SZN, Psavec, maliska, WhiteSkull, Churry, Montynka, adida
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ja jsem si to pozpevovala :)

23.10.2008 09:44:00 | saddova

zdařilá báseń...nutí k přemýšlení...

23.10.2008 07:17:00 | SZN

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí