Taken VI.

Taken VI.

Anotace: česky slovensky

Príď za mnou na Mesiac
neviem zísť dolu
odtiaľto vidím Zem
od pólu k pólu

v kráteru ležím
na zádech bez křídel
kde jsem Ti napoví
Měsíc můj přítel

kamení do dlaní beru
pak pouštím
poušť ta jest podobná
pozemským pouštím

tu, či na Sahare
v noci je chladno
na mraze sniť
ani snílkom neradno

som tu sám
zubami drkotám v triaške
zamrznúť na kameň
nebude ťažké

odraž mi zrcátkem
Slunce louč slabý
polibek můj
jako majáček vzplál by

vidíš tvář Měsíce
srp dál se tenčí
Slunce ji nehřeje
potemní zvenčí

anjel sa prestal triasť
ticho tam leží
či som to ja
na tom fakt
nezáleží
Autor Petbab, 28.10.2008
Přečteno 256x
Tipy 18
Poslední tipující: PIPSQUEAK, NikitaNikaT., maena, jedam, Holis, Mbonita, LucQa, enigman, Flamy, labuť, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi zajímavé a působivé, prolínání češtiny a slovenčiny... to je opradu působivé.

01.11.2008 22:12:00 | NikitaNikaT.

dvojjazyčná slovní lahoda

28.10.2008 14:07:00 | Mbonita

Já bych řekla, že záleží na tom, kdo a jak tam leží... Že na tom záleží Měsíci i Hvězdám...

28.10.2008 08:08:00 | Simísek

máme svátek

28.10.2008 07:03:00 | Petbab

Líbí se mi ta kombinace jazyka.

28.10.2008 07:01:00 | Zdenek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí