Pryč s novým panstvem

Pryč s novým panstvem

Anotace: Výběr vhodných vyžaduje selekci.Platí stále.

Pryč s novým panstvem!

Ve strašných válkách umírali lidé
dědové,otcové a bratři
vždy proto,že lepší svět přijde
zbaví se pout otroctví,útlaku
a všeho co k nim patří
To nejdražší co měli –život-za to dali
za to co bylo pro ně cennější
-
za svobodu žití,za spravedlnost bojovali
za rovnost,lidská práva
za důstojnost člověka
ne po smrti,ale tedˇ,nyní zde
pro život vezdejší!

Nesvrhli panstvo-staré mocipány
by vládu předali zas jiným nabobům
co štítí práce se,pro ně zvlášť sou krámy
šoféry mají a z práce druhých přepychový dům

Co samozvanci jsou za cizí moc se kryjí
z hesel a frází maj živnost nevěstky
z bídy,potu a dřiny lidí tyjí
myslí,že dostanou pak někdy odpustky!

Vy malí človíčkové zotročování,vy všici
vy co se bojíte zvednout jen pěstičku

zvedněte svoji tvář jak kdysi vaši předci
neničte co ve vás lidské je
nevěřte,že malí jste a máte malou dušičku!

Zvedněte svoji tvář!Zvedněte ruce k tomu!
Nenechte nové pány by zas otročili nás!

Vyžeňte je vším co máte po ruce.A z domu!
Listopad 1979
Autor Rebelek, 03.11.2008
Přečteno 243x
Tipy 1
Poslední tipující: BArBArKO
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí