PODZIM NA HORÁCH

PODZIM NA HORÁCH

Anotace: 1/11/08 Lomnice u Rýmařova

Pryč jsou pestré veselosti hravého jara
Rázem
zahrada ostříhána
koťátka se rozprchla
svěžest opadala –

Bez příkras a přikrášlení
pohlceni šerosvitem vlámských mistrů
Vystačíme si s hlazením staré kočky
už nám nepřijde tak nevábná – zarostla jí lysá místa
a splasklo vytahané bříško
Na chvíli zapomenem že občas drží
malému psímu podvraťákovi se vzhledem vepříka
(ob/draz lidské společnosti)
i na radosti nedávných snídaní s nemotornými barevnými koťaty
skákajícími do čaje a bourajícími kvetoucí květináče

Postavíme na čaj
přiložíme do kamen
místo šampaňského přezrálý mošt
trouchnivě šedohnědou vypočítavě-věrnou Micku do postele
S knihou či jen s povídáním
poklidně ulehneme vedle sebe
(stmívání – smíření či stesk?)
co by´staří druhové´
a na chvíli zapomenem –
Autor Andrea Vatulíková, 03.11.2008
Přečteno 250x
Tipy 13
Poslední tipující: Agniezka, AyA Ones, jedam, Lukáš Rymeš, Romana Šamanka Ladyloba, danaska, TERezicKA
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc se mi líbí!!!

08.11.2008 19:15:00 | Lukáš Rymeš

Má to krásnou atmosféru, moc povedená báseň. Dávám ST.

03.11.2008 13:21:00 | danaska

A proč mi to nenapíšeš do komentáře????
A proč, se TĚM lidem nelibííí? A proč:-)... ?????
- - - aprs. to víš sama nejlíp!!!!! - - -
PODZIMNÍ Lom-NIC-e/ proč NIC?:-) ...
tj .Ráj...)) ...povedená/prožitá to báseň - plná
emocíí žadných nemocííí:-)...

03.11.2008 10:49:00 | TERezicKA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí