Zatmění.

Zatmění.

Anotace: Byla by škoda rovnou prozradit, o kterém básníkovi mluvím.

Sbírka: Odlesky

Hvězdy se rozsypaly po zemi,
měsíc shlíží na zem pohrdaje,
brzy zmizí - blíží se zatmění
romantiky - hudba nehraje.

Pleurez, pleurez mes yeux
pro hlupáky, co rádi staré,
pomníky smrti nikdo neomeje,
snad ohmatané knihy dostanou darem,
snad ohmatané knihy dostanou darem.

Římský básník složil žalozpěvy,
starého psa novým kouskům nenaučíš,
doprovázen ozvučnými dřevy
vesel, už se nevyléčí.

Pleurez, pleurez mes yeux
pro chudáky na srdci choré,
pomníky smrti nikdo neomeje,
snad ohmatané knihy dostanou darem,
snad ohmatané knihy dostanou darem.
Autor voedor, 03.11.2008
Přečteno 344x
Tipy 5
Poslední tipující: Martin Němeček, Chancer, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Miluji antiku a její básníky! Hluboké a čisté myšlenky a styl...

04.11.2008 21:08:00 | Chancer

Publius ovidius Naso

04.11.2008 17:26:00 | voedor

Publius Ovidius Naso

04.11.2008 17:26:00 | voedor

nevím o kom a líbi se mi to

03.11.2008 21:32:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí