Můj stín a drak

Můj stín a drak

Anotace: Podivná, já vim. Nehleďte na rytmus, ten není důležitý... ne teď. A.. přečtěte si ji dvakrát. A pak ještě jednou, za chvíli. A ať se vám vloudí do snů...

Zlá očka, zlá, se po mě ohlížejí
Malá očka saně, zrůdy z bezsnoví
A její rety mou mízu vysát chtějí
Spoutat mě lanem z žil mých růžových

Temnota tlamy té dračí jak mi svírá
Krajinu srdce pod lunou - štítem hvězd
Nademnou v plátnu - kde býval měsíc - díra...
A chladný vichr z ní mě na západ chce nést

Na západ - za sluncem. Utrmáceným krokem
Chodec žití mého jde cizí oblohou;
Sám, pustou zemí, kde drak jen je mu sokem
A staří přátelé kde nic již nezmohou.

* * *

Můj chodec - mé já - jenž nedočkavě hledí
Zda vyjde slunce vstříc prvním jarním dnům
Teď krotí draka; v půl zimy bratři bledí -
- můj stín a drak - krev věnujem svům rtům
Autor Bůchví..., 06.11.2008
Přečteno 290x
Tipy 2
Poslední tipující: malá čarodejnice wiggová netopýrková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavé!

10.11.2008 19:43:00 | Vacluvka

vazne zvlastni, jestli se mi o tom bude zdat....tak ti ustrihnu hlavu vidlickou:-)
pekna je to jo...

06.11.2008 20:32:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí