Stalo se...

Stalo se...

Anotace: ...

Stalo se,
že jsem na svých toulkách
potkal lidi podivné,
co se oblékali do mnoha image
jen aby zakryli a zdeformovali
svou pravou přirozenost.

Stalo se,
že jsem viděl na svých toulkách
lidi bez víry,
co trávili své dny ve školách a v zaměstnání,
zanedbávajíce
svou něžnou a věčnou podstatu.

Stalo se,
že jsem potkal na svých toulkách
podivné blázny
jejichž světem byli barevné monitory,
páchnoucí auta
a filmy o roce 2100.

Stalo se,
že jsem se na svých toulkách
velice podivil,
když jsem potkal lidi,
kteří svobodou nazývali
hlučné a špinavé
ulice hospod a diskoték.

Stalo se,
že jsem pocítil opovržení
nad těmi ztracenými existencemi,
zmatenými loutkami,
které svět iluzí
připravil o jejich přirozenost.

Stalo se tedy,
že jsem se vzdálil
a lesní cestička porostlá mechem
a posypaná jehličím,
zase uklidnila
mou neklidnou mysl,
a píseň stromů
zeleným údolím
mne navrátila
zpět k mé Věčné Podstatě.
Autor Koli, 15.11.2008
Přečteno 273x
Tipy 3
Poslední tipující: poetická ilona, Zdenek
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká

15.11.2008 13:58:00 | Zdenek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí