Kdybych se mohla narodit znova

Kdybych se mohla narodit znova

Anotace: ...asi bych udělala mnohem víc, než je v té básni...kdybych věděla, že tu nejsem poprvé?...

Občas bych se chtěla
naroditi znova.
Z tisíců malinkatých střípků,
složila bych dokonalejší zrcadlo.

Občas bych se chtěla
naroditi znova.
Více bych prosila a děkovala,
méně bych žádala.

Kráčela bych krůček po krůčku
dětstvím.
Nesprintovala bych k cílové metě
dospělosti.

V závodě zvaném život...

Natrhala bych více lučního kvítí
mamince.
Otci bych pevněji stiskla ruku
na procházce.

Pouštěla bych více draků
malovala barevnější obrázky
více bych zpívala
méně se zlobila.

Tolik bych netoužila něco úchvatného
prožít
ale prostě bych
žila!
Autor Bačkorka, 17.11.2008
Přečteno 286x
Tipy 1
Poslední tipující: Alien.v.v.s.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak ať se ťi to v příštím životě povede :) Pěkné.

26.09.2009 16:34:00 | Alien.v.v.s.

spis mi to prijde jako naka pisnicka...

17.11.2008 20:10:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí