Být stromem

Být stromem

Anotace: ...

Být stromem
vysvlečeným v zimní tělo
ze spálených konců
ojíněných dlaní
vyloudil bych
z bolavých pupenů
krůpěj mízy,
zavoněla by v hladkých dlaních
jež pode mnou zvedáš
k mrazem rozpukanému nebi.

Z plna hrdla
mou krví bys pohrdla
ostrým úsměvem dřevorubce
jež čeká na bezlistou chvíli
k uhlédnutí dřeva.
Kácený v němém úžasu
poznával bych tě
na holou kůru.

Housle lkají
vyřezané srdce stromu
dotýkáš se ho s jemností
bříšky prstů
starší a smutnější
jak ohlazené dřevo
prorůstá zvolna pod kůži
letokruhy do obličeje

Být stromem
naše duše splynuly by
v jedno
Autor Taog, 17.11.2008
Přečteno 270x
Tipy 21
Poslední tipující: Myrja, Holis, Triffid Kolbe, Psavec, jusTMee, isisleo, labuť, Tacca, Romana Šamanka Ladyloba, WAYWARD, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná

20.11.2008 21:03:00 | Myrja

Duše stromu vyzpívaná v jemné melodii ...

17.11.2008 23:53:00 | jita.1965

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí