Někde mezi námi

Někde mezi námi

Anotace: surr. / absurd. / existenc. báseň

Nad ránem se becherovka naředila tonikem
a spláchla se do záchodu.
Krevní tučnice jen zakroutila hlavou
a znechuceně si nad tím odplivla.
Vlepila facku překvapenému eskalátoru,
který si ve vaně holil přirození
a důkladně si vyčistila svůj chrup.
Slunce vysící na nebi se učesalo pošťákem.

V poledne žloutenka zmodrala a šla marodit,
voda se nalíčila a odlíčila,
knipl skočil trojného salchowa,
dýmka se napěchovala středoškoláky,
tričko s límečkem uštrikovalo slimáka,
osteoporóza se objednala na manikůru
a prezervativ namaloval svůj autoportrét.
Slunce si nasadilo tmavé brýle.

K večeru se probudil livrej,
vylezl ze skříně a nalil si do půllitru
lidský pot a vypláchl si jím uši.
Bišonek bílý jak šaty nevěsty,
vešel do řeznictví, koupil kilo
buldočích kulek, rozemlel je
a hodil ribičkám do akvárka.
Měsíc se řádně vysmrkal do rukávu.

O půlnoci spadl z nejvyšší jabloně
vrátný a zlomil si vaz.
Ten pak vstal, došel si na veterinu
a tam ho dali opět do pucu.
Vlašský ořech se zabalil
do kůry od pomeranče
a pověsil se na višeň.
Měsíc se důkladně natřel pleťovým krémem.
Autor the_carrion, 26.11.2008
Přečteno 337x
Tipy 10
Poslední tipující: ilona, Romana Šamanka Ladyloba, drsnosrstej kokršpaněl, 6thSun, Lasska, Isobel
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

: D prostě dokonalost!! široká hluboká dlouhá poklona pro tebe;
budu se zubit ještě nejmíň tři dny

23.12.2008 14:07:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Přesná kopie reality! :-)

27.11.2008 10:19:00 | 6thSun

Perfektní, perfektní, perfektní...vyloudilo to úsměv na mojí zachmuřelé zimní tváři.

26.11.2008 22:49:00 | Lasska

To je velice originální, s radostí jsem si přečetla něco odlehčeného (od svíravých pocitů) ...
A vůbec...:-D

26.11.2008 22:41:00 | Isobel

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí