Nad hrobem Halasovým

Nad hrobem Halasovým

Anotace: inspirováno podzimní návštěvou Kunštátu a místního hřbitova, kde odpočívá jeden z našich nějvětších básníků

Hrob tvůj prostý kámen zdobí,
čistá přirozenost z něho dýchá,
v každém ročním období,
v tom zastrčeném koutě ticha,

střapatou čepicí břečťanu pokryt,
zde důstojně odpočívá na věky,
za zdí, ve stínu ořechu mohutného ukryt,
sluneční paprsky odráží se od černé deky,

jen pár metrů od míst, která tolik miloval,
mechových polštářů, čirých studánek a hájů,
kde podzim z palet listů čarovně maloval,
a matka příroda jej zasvěcovala do svých tajů.
Autor Kubino 2, 28.11.2008
Přečteno 294x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Borecká, NikitaNikaT., hanele m., Káňátko
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to je dílo s velkým D...

28.11.2008 15:21:00 | Káňátko

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí