Na chodníku

Na chodníku

Anotace: ani ne tak o Zimě, jako o životě... prostě takový smutný den

Poslední listy
tančí tango
o ulpívající život.
na chodníku.

V zajetí prázdna
život už je nečeká.
Jen chladná náruč zimy
a čas spánku,
nakonec jen prach.

Teskně, tak teskně
zpívají píseň o jaru
a tančí v objetí
nemilosrdného Větrupána.

Jak skučí!

Na šedé prázdnotě
asfaltu – se ztrácí.
Boj předem prohraný,
ale ještě to neví.
Bezcenná naděje
svírá jim hrdlo,
píseň o jaru umlká.

Poslední záklon
nezdolného tanga.
Obecenstvo netleská,
jen bílá ruka
přišla konejšit ke spánku.
Spi a zemři, přišel konec…
Autor Erion Fate, 28.11.2008
Přečteno 397x
Tipy 15
Poslední tipující: Nút, Agniezka, Albertinka, Holis, Bíša, Mbonita, WAYWARD, NikitaNikaT., enigman, Petbab
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

brrrr... nádherně mrazivá...

03.01.2009 15:22:00 | Nút

moc krásné

22.12.2008 12:55:00 | Agniezka

Tip za závěr, vystihující celou atmosféru dílka

16.12.2008 22:41:00 | Albertinka

Konec nepřišel, to jen chmur, či splín, v dnešní chladný a větrný den... určitě se nande něco, co Tě zahřeje.

28.11.2008 19:56:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí