Zatím mi říkej...

Zatím mi říkej...

Anotace: ...na cikánským dvoře

Malý okno, ve starým baráku na cikánským dvoře
Smyji špínu z dlaní studenou vodou, až bolí.
Přes všechny čáry dlouhé, slané jak nedobytné moře
přes všechny čáry jsme čitelní, až sto řek
se vlije do tvých očí, přijdu jak slepec s krásnou bílou holí.

Zatím mi prosím lásko říkej všechna ta slova
nevím kam vedou ty kroky, nechám se vést.
Přes všechno to mlčení, tvé zítřejší znova a znova
přes všechno to mlčení, až zima nás schová
do tepla čtyř stěn, které ještě prý stojí na konci tvých gest.

Zas budeme tančit ty budeš krásná a já se topit
v dýmu svých cigaret, barových situacích v moll
Zbude pár drobných co nestačíme propít
zbude pár drobných a rána co se svlékají pro klid
prázdných sklenek a duší čistých jak včerejší alkohol.

A dnešek neusne a možná ani zítřek nenastane
stejně jako my i zítra budou se smát
pro všechny písně mé, ty nikdy nedopsané
pro všechny písně ten vítr nikdy nedovane
tam kam by měl vát napořád.
Autor Eliott Fargley, 30.11.2008
Přečteno 282x
Tipy 4
Poslední tipující: hanele m., Mbonita, CorrimsonTom
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

těžko se mi to četlo kvůli délce veršů, ale líbilo se mi to

25.03.2009 22:35:00 | hanele m.

pozor na rytmus , drahy autore, lita ti tam jako vcelky...

30.11.2008 17:01:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí