Sny o snění

Sny o snění

Anotace: ...zmatená...a i ten rytmus hapruje...

Ve spánku vidím obrazy, výjevy z hloubi paměti.
Strom s houpačkou pro děti, brzy ho tátové porazí.

Kdy z cesty smýknem´ se do polí? Spřežení splašeně uteče.
Probuď se, vstávej, Člověče! Než vítr osiky oholí.

Ve spánku hlubokém jsi celá v bezpečí, máš přeci brnění – svou noční košili.
A v baru Žárovka můry už dopily. Čas je jen šarlatán, z Tebe mě neléčí.

Falešným hráčům už to nikdy neoplatím, neumím slzet na lusknutí.
A ti lidé, co mě k tomu nutí? ...bohatší jsem i o sny, které ztratím...

Dnes svítá později v komnatách princezen, slunce je zrozené, ještě se červená.
Sprcha ti pohladí vlasy a ramena. Sny nocí zamčené vyplašil drzý den.
Autor callowsick, 03.12.2008
Přečteno 324x
Tipy 12
Poslední tipující: lucajda89, Noc17, jedam, pavlis, Dota Slunská, Bíša, 6thSun
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně se to čte:-)

20.12.2016 13:40:48 | Tvořilka Lenka

...je zmatená ....a přece má svůj hluboký význam ....nevím proč, ale nějak ti rozumím, básníku ...

03.12.2008 20:21:00 | pavlis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí