Lísteček

Lísteček

Anotace: Celkem často se stává, že člověk si na světě všímá jenom toho špatnýho, zlýho, ale třeba i jenom toho, co se mu nelíbí.

Lísteček ze stromu spadl a létá,

chce poznat krásu lidského světa.

Už první pohled však zklame ho hned,

najednou smutným stal se jeho let.

Uviděl nenávist, zlobu a vztek

tohoto neštěstí lístek se lek.

Uviděl krutost, chudobu, nemoci,

lapil ho pocit obrovské bezmoci.

Uviděl lež, nevěru, podvody,

uviděl lítost, smutek a neshody.

Najednou přál si být zas se svým stromem,

aby byl pocitu bezmoci zbaven.

Lísteček nešťastně letí si krajinou,

navěky doufá, že neštěstí pominou.
Autor emi-lee, 04.12.2008
Přečteno 289x
Tipy 3
Poslední tipující: WAYWARD, CorrimsonTom
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...za obsah ST /doufám s ním/

04.12.2008 22:42:00 | WAYWARD

...A my doufáme s ním. Dobré dílko.

04.12.2008 22:11:00 | CorrimsonTom

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí