Zrůda 1.díl

Zrůda 1.díl

Anotace: Asi to ani není báseň... Možná bude mít pokračování

Narodil se chlapec
nevím proč
snad někdo ho chtěl
to on nevěděl

příběh jeho života
plný strachu je
ne
život ho nikdy nebavil
plný roztřesených chvil

jako dítě malé
naučil se skrývat pocity
skrývá je stále
co by za to dal
kdyby tomu tak nebylo

už jako malý
nemohl si dovolit
přímý být
byl vrah, chtěl zabít
sám nechtěl žít

sám nedovede říci
připomíná cvičenou opici
tady se máš smát
tady odmítat
tady se radovat
ne
tohle nikdo nemůže vydržet
tohle je vězení
vlastního těla

strach je úplně všude
nemáš žádnou cenu
každý tě může zabít
ty nemůžeš se bránit

co s tímto životem?
má ještě pro někoho cenu?
člověk bez duše

neví, proč žije
panicky se bojí lásky
celý nesvůj
strach z otázek
tak malý
a tak by chtěl být velký
už by mu nikdo nemohl ublížit

musí být silný
nikdo nesmí poznat
že má strach
a kdyby to někdo poznal
z toho má panický strach

je tak slabý
touží být silný
už ne !
už dávno nechce žít
co vás tady, lidé
může bavit?

proč člověk vlastně je?
k čemu je život?
a co to je?
jídlo?
postel?
peníze?

říkají, že peníze
ano, peníze !
já chci mít, já
z jeho úst nikdo neslyší
potichu, pomalu hromadí
zrůda se rodí
když není lásky
kdo se lásky bojí
bojí se všeho a všech.
Autor Šantir, 04.12.2008
Přečteno 390x
Tipy 5
Poslední tipující: ewon, spare, Triffid Kolbe, Holis
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hustý, nevim jestli je to pokrocilou hodinou, kdy to ctu,
ale pripada mi to hodne psychologicky

10.09.2009 00:11:00 | ewon

rozumím...

09.05.2009 22:26:00 | spare

hodně syrové...je fajn, že to dokážeš napsat, hodně na Tebe myslím

10.12.2008 09:53:00 | Ik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí