Já píši Vám

Já píši Vám

Anotace: Jsi pro mě světlem, jsi pro mě oporou, když moje nohy dál jíti nemohou. Však ty víš......Absoltuno harmonie - jak krásně se to někdy žije..... věnováno jedinečné osůbce, doufám, že naše přátelství se nikdy nerozpadne, díky za vše :)

Já píší Vám
- jak v díle od Puškina,
však tohle milá paní
je verze trochu jiná,
zas nad stolem se skláním
s lehounkým pousmáním.

K Vám často utíkám,
jak do jiných světů,
v nichž lehké je si hrát
na blázna, na poetu,
v nichž musíš se jen smát
a trable stranou dát.

Jste slečno skutečná?
Není to všechno sen?

Mám totiž obavy,
že zaskočí mne ráno,
že zaskočí mě den
a vy a tohle štěstí,
mi nemůže být přáno
Jste slečno skutečná?
Chci od vás slyšet ano!

A kdyby to sen byl,
chci stále jenom snít.
Ni nejkrásnější princ
mě nesmí probudit,
neb zhatil by tím všechnu eufórii,
jenž v chladných večerech
pod kůži se vpíjí
a hřeje na tělech,
když krutý zimní dech
nás neúprosně míjí.

Já píši Vám,
jen pár kroků nás dělí,
a přesto se mi stýská,
po večerech, co v sobě jiskru měly,
kdy moje duše byla vaší blízká.
Naději však mám,
že shledáme se zase
a s myšlenkami ztratíme se v čase.

Jste slečno skutečná?
Ať je to sen či bdění,
pro tuhle chvíli odevzdám se
radostnému opojení.
Autor Flamy, 05.12.2008
Přečteno 547x
Tipy 17
Poslední tipující: snupicek, hanele m., Holis, Bíša, Mbonita, Psavec, Churry, HonzaJ, Mannon, WAYWARD, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Má lásko, má krásko,
dala jsi mi sílu žít,
za to chci si jenom Tebe
dneska v noci vzít:D:D:D
Díky krásná básnička a ještě krásnější je, že je od Tebe:)...

09.12.2008 01:05:00 | Mannon

tohle se mi četlo moc příjemně, plyne to, má to hlavu a patu... je to prostě dobrý :o)

07.12.2008 12:17:00 | hanele m.

Dobrá báseň.

05.12.2008 19:26:00 | Psavec

Povedla se... "o)

05.12.2008 17:54:00 | Churry

...dobře napsáno

05.12.2008 15:37:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí