Kýval ses do rytmu

Kýval ses do rytmu

Anotace: ...

Zněl zvon,
ty do rytmu ses kýval,
vždyť smysl pro rytmus
si odjakživa míval.
Zněl zvon
a den pozvolna zýval.

Zvon zněl
a končil denní shon.
Jen starý gramofon
svůj smutný chanson pěl.
Zvon zněl
a strom se kýval s tebou,
tvé ruce tolik zebou..

Houpal ses do rytmu
- na sobě starý kabát.
Vítr tě pohladí
a z šedé oblohy
déšť jemný začal padat,
ač nesnášíš ho k smrti,
dneska ti nevadí…

Již zmlkl zvon,
ty nepoznal jsi změnu.
Vzduchem vanou zbytky
tvé vůně od parfému
i starý gramofon
už dohrál melodii
a ty se dál kýváš
a den se s nocí míjí.

Věci se nezmění,
ty zůstávají stejné,
na stole leží dál
noviny rozečtené.
Na gramofon si dále sedá prach
a stejným zůstane
i pan král na kartách.
Jen provaz z komory,
jen ten tu dneska není,
nikdo ho nehledá,
jasné je vysvětlení.

Už nezněl zvon
jen vítr stále vál
a ty ses v jeho moci
mlčky houpal dál.
Autor Flamy, 05.12.2008
Přečteno 259x
Tipy 16
Poslední tipující: maena, Romana Šamanka Ladyloba, NikitaNikaT., hanele m., Bíša, Churry, Mannon, snupicek, labuť
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi působivý obsah, má hloubku, myšlenku, jisté pocity, lehce emoční... ST!

07.12.2008 17:49:00 | NikitaNikaT.

tohle je hrozně zvláštní... nevím teda esi vím o čem to je ale nesedí mi tam to s tím parfémem

07.12.2008 12:20:00 | hanele m.

Výborný! "o)

06.12.2008 06:58:00 | Churry

Bylo to dobrý. :-)

05.12.2008 22:30:00 | snupicek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí