Kuře

Kuře

Anotace: Zoufalé přání být vegetariánem

Sbírka: Od A do Z

Nůž v pravé ruce
a v levé mrtvolu.
Zběsile buší moje srdce,
když mlčky stojím u stolu.

Oči planou chladným ohněm
a krev mi tepe zběsile.
Dávno je už,dávno po něm.
Neubránil se přesile.

Jeho tělo studené jest,
krev v žilách se mu zmrazila.
Květ života už nebude kvést,
přec já ho nezabila.

I tak připadám si jako vrah,
když stojím nad ním s nožem v ruce.
Jeho tělo nezmění se v prach
a možná to mi trhá srdce.

Změní se v odpornou hmotu,
až projde mi traktem trávicím.
A jeho krev v mém potu
prozradí milicím,

že právě já se kanibalem stala,
ač nebyl to člověk, nýbrž zvíře!
A spravedlnost s hladem se rvala,
když chtěla jsem dát se k jiné víře.

A přece jsem ho pozřela,
i když bylo nevinné mládě.
A spravedlnost zemřela,
ve mně, přírodě, v celé vládě!

Milice mě nedostihne,
nemá mě zač obvinit.
Žádný trest mě nepostihne
a kuře ve mně může zhnít.
Autor Mia, 20.09.2005
Přečteno 394x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vtipně psaná na vážné téma ... pěkná, líbí

20.09.2005 14:31:00 | Sandra_T

Jestli by sis udělala čas, byl bych rád kdyby sis přečetla báseň Maso je vražda - ode mě (=
Měj se krásně

20.09.2005 12:13:00 | Ahimsa

Nevzdávej to vegetariánství. Já jsem taky začínal na 3krát. Když už to tak správně cítíš a jsi na dobré cestě, nenech se ovládnout chuťovými buňkami.

20.09.2005 12:06:00 | Ahimsa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí