Půda plná prachu

Půda plná prachu

Anotace: Zvláštní, co člověk občas vykutá.

Sbírka: Odlesky

Na půdě jsem našla
životy těch přede mnou
vložené do zkratek
v úředních dokumentech.
Na půdě jsem našla
c. a k. dopisy
spálené prachem
a rozežrané časem.
Na půdě jsem našla
kolorované foto
neznámého muže
s šedýma očima.

Já nevím, kdo to byl,
kdo vložil do dřevěné truhly
svůj život zapsaný v papírech
a dopise - "Padl za vlast."

Já nevím, kdo to byl,
zda mám být hrdá na ty lidi
anebo se snad stydět,
že z jejich životů zbyl jen papír.

Na půdě jsem našla
životy přede mnou
vložené do zkratek
v úředních dokumentech.
Na půdě jsem našla
rozbité desky
a vůni stáří
a trochy sentimentu.

Já nevím, kdo to byl,
zda mám být hrdá na své předky,
anebo se mám stydět,
že i z mého života zbyde jen papír.
Autor voedor, 13.12.2008
Přečteno 295x
Tipy 2
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí