Sucho

Sucho

Anotace: aneb co může nastat..ve Walesu určitě ne tak brzy.

Řídnou slova na rtech prachu,
usadil se hvězdný kal.
Z nebes ostrý příval hrachu
rozmetává,co dřív dal.

Sucho v ústech lepí slinu,
žízni hyne pramen hlas.
Desítky mil žádných stínů,
nevíme,co čeká nás.

Klapot mlýnů slovy zvou tě,
z lopat kusy hadru ční.
Z opuštěné panny v koutě,
co děti si hrály s ní.

Živé ticho slyšet kolem,
mění hudbu v říční kvas.
Dávno pecen voněl polem,
louky v stříbro mění vlas.

Stéká nebe zrny písku
do pavoučích sítě pout.
Vstřícné peklo chtivé zisku
káže lidu boty zout.
Autor Zdenek, 14.12.2008
Přečteno 288x
Tipy 13
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., Psavec, Kristine Clary-Aldringen, Květka Š., Bíša, Quigleika, Mbonita
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poslední slova to skvěle zakončila.

15.12.2008 07:56:00 | NikitaNikaT.

,,,překrásnýýýýýýýýýý...

14.12.2008 14:22:00 | Quigleika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí