Dilema

Dilema

DILEMA

Když přítele ztrácíš,
krutou daň osudu platíš.
Život není milostivý,
ani na city choulostivý.

Nic nejde vzít zpět, pochopíš,
když poprvé svou šanci zmaříš.
Pak žiješ ve vzpomínkách svých,
a přes rty nedostaneš smích.

Dilema dvou lásek,
jedna koňská, druhá lidská.
První pro druhou jsi zradila,
nakonec jsi obě ztratila.

První koňská,
byla přátelství a láska,
druhá, lidská,
byla jenom fata morgána.

Nechtěla jsi žádnou ztratit,
chtěla jsi je obě mít.
Tu druhou jsi chtěla víc,
ale teď nemáš vůbec nic.

Mnohdy na ně myslíš,
když svou opuštěnost cítíš.
Ve snech se k nim navracíš,
ze srdce pak krvácíš.

Za lásku se platí láskou,
život není procházkou.

Život ponaučení Ti dává,
že vážit si máš toho,
kdo Ti lásku a přátelství dává.
Vážíš si Wikomta, koně svého.

Co dlouho hledáš,
v okamžiku ztrácíš.
Ve smutku útěchu nenajdeš,
ale na kolena nepadneš.

Za lásku se platí krutě,
mnoho obětuješ v životě.

V srdci Ti navždy zůstanou
vzpomínky na oba a je to správné,
na jednu hru se životem prohranou,
na dilema lásky nerozhodné.
Autor Zasněný básník, 15.12.2008
Přečteno 297x
Tipy 4
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, Zuzik1991, Duhová
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

když na to koukám zpátky...vždycky sem v těch tvojich básničkách našla něco co mě varovalo i když ty jsi to v plánu neměl... =(

20.01.2009 16:47:00 | Duhová

zaujimave....a tak krasne smutne :(

19.12.2008 15:39:00 | Terulienka

žiši...toe nádherny :(((

16.12.2008 20:01:00 | Leonkaaa

moc pekne...mozna k tomu tento citat...osud ti nemuze vzit to co ti sam nedal...

16.12.2008 16:34:00 | strašidýlko-střapatý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí