Vánoční

Vánoční

Anotace: jak jinak - svátky jsou už za dveřmi

Na hladině hvězdička
jasná zableskne se
na Štědrý den Ježíšek
dárky krásné nese
vodník rybkám pod hrází
říká ať už nezlobí
jako stromek vánoční
pentlemi rákos ozdobí
nad tou hrází ve stráni
stavení je skryté
"Pokoj lidem dobré vůle"
nad dveřmi má vryté

V tichu noci chumelí
kraj se halí do peřin
všichni lidé v tento čas
scházejí se k večeři
z oken slyšet koledy,
hlasy, dětský smích
čistá radost z života
odráží se v nich
rodiny se scházejí
radují se, vzpomínají
někdy zas až po roce
napříště se přivítají

Na stromečku plamínek
svíčky zažehněme
stejně tak i v srdcích svých
lásky plamen mějme
nejen v ten čas Vánoční
klid a mír si přejme
na rodinu, přátele
čas si udělejme
Autor Sandra_T, 16.12.2008
Přečteno 812x
Tipy 12
Poslední tipující: Villonka, Holis, Bíša, Mbonita, bobi bobie, STIMPRE
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

hezká, pohodová, milá je tvá básnička. Přeji hezké svátky Ahojky Bobi

16.12.2008 12:53:00 | bobi bobie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí