Smířená i odhodlaná

Smířená i odhodlaná

Anotace: ...

Delfín skáče radostí
smutek přitom zakrývaje
ať led srdcí provždy staje
osvobozen od pýchy
nutný zánik mého ega
domek stavím z kostek lega
laskavostí obdařen
smývám všechny svoje viny
moudrost paní z Valašska:
"nechtěla jsem vás zarmoutit"
voláš mě teď k sobě pane
oči dříve uplakané
se teď smějí radostí
proč jsem se tě tolik bála
slunce nad hvězd jasnější
láska někdy chutná trpce
jindy druhé konejší
stá svíce se rozzářila
třicet najdem na cestě
deset žije tým posláním
připrav věnec nevěstě
škrábeš mi teď záda pane
tvoji lásku našla jsem
smířená s tvým zbožným přáním
strávila mě matka zem
vím, jak bolí zrada pane
cesty, které šlapávals
budou zase ušlapané
Autor Inge, 23.12.2008
Přečteno 241x
Tipy 5
Poslední tipující: NikitaNikaT., Bíša, 6thSun, enigman
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň čtivá, docela myšlenková. Obah poutavý a zajímavý.

26.12.2008 12:09:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí