Noc s Mefistofelem

Noc s Mefistofelem

Anotace: ...

Noc s Mefistofelem

Skryje se v hedvábí
okenních závěsů,
slovy mne přivábí;
chladem se zatřesu.

Vítr zaskučí,
lampa zabliká;
už mne má v područí,
ve lžích mne zamyká.

/Mefistofeles../

Na zdi mihne se stín
mých skutků dávných;
se soumrakem padl i splín
a ozval se mrazivý smích.

Hrudník mi obmyká
osidly ďábelskými,
mysl mi zaříká
formulemi čarovnými.

Není vše ztraceno?
Že mít vše je klíč?
Má duše barvená načerno
zmizí a bude pryč..?

/jen nakrátko…/

..stejně jako Mefistofelova návštěva...
Autor Faileen, 24.12.2008
Přečteno 318x
Tipy 10
Poslední tipující: Isobel, saddova, Holis, Bíša, NikitaNikaT., Chancer, 6thSun
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jsi nedoceneny basnik literu...

07.01.2009 22:25:00 | saddova

Moc dobré, přišlo mi to jako pěkný dárek pod stromek navíc :-))
Přeji požehnané svátky vánoční..ať radost a svatý pokoj naplní srdce Tvé i Tvojí rodiny..a vůbec všech lidí :-)

24.12.2008 21:02:00 | Chancer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí