Osamělá nevěsta

Osamělá nevěsta

Anotace: Bledá kráska. Sametově bílé šaty, mezi kalužemi bloudí...

Ozářena světlem padajících hvězd
jemně češe si vlasy,
v osamění, jež svým tichým hlasem
stihlo ji z jejího světa svést
a do hořké nostalgie uvrhnout.

Klidná, vodní hladina za úplňku
co posmutněle k noční záři vzhlíží
a svou duši stínem hvězd na vlnách kolíbá.
Taká jest i dívka, jejíž víčka se klíží
s okvětními lístky v nichž skryta před bouří,
před jiným světem, který po ní touží.

Na večerní písni, hudbě lidských snů
ustaraně v zoufalství tančí.
V chladných rukou umazaný šat.
Avšak když umlkne, dívka k zemi padá
v tichém naříkavém spánku touží spát.
Autor Adrian, 04.01.2009
Přečteno 396x
Tipy 5
Poslední tipující: Gyllien, Lioness, Sephora
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí