Hřmotné ticho

Hřmotné ticho

Anotace: Můj životní pocit v tomto okamžiku...

Zlom hřmotné ticho,
co v mé hlavě bloudí!

Zádumčivé procesí mraků
na dlaň sůl padá.
V ocelové laguně
topím svou oběť tobě
a z kalichu lávového
nabírám pozbyvší cit.

Katova sekera
odměřuje náš čas
ze rtuťovité budoucnosti
v hodinách z ledu.

V gumových hadičkách
stále ještě proudí krev,
přestřihni nahlas
nůžkami z nylonu.
Pak perly spadnou
na zem špinavou
a zašustí.

Kamenné stromy
tesané v dubnu
zpívají rekviem
za nahou vzpomínku Máje.

Bolest už utekla
meči z brokátové vášně.
Podej mi ruku,
vráskou staletou setřu
sladké tvé jizvy.

V objetí paranoii
protančím celé ráno.
Recituji zašlé prokletí
bludných dun konejšení.

Marnivě nevzhledné umění
kolébá trpce Narcise
v obraze z ledového ostří.
Svírá mě v drápech
a sen se mění v rumělkový prach.

Tak! Zlom hřmotné ticho,
co v mé hlavě bloudí!
Autor Erion Fate, 07.01.2009
Přečteno 501x
Tipy 18
Poslední tipující: LisSe, WAYWARD, Holis, Pokusný králík s melounovou náplní, Bíša, Psavec, NikitaNikaT., Meriel, blue, enigman, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Podej mi ruku,
vráskou staletou setřu
sladké tvé jizvy.

Tak smutná...

13.01.2009 18:47:00 | LisSe

...velmi dobrá

12.01.2009 16:53:00 | WAYWARD

Musela jsem si to dát dvakrát, je to jak ohňostroj nebo co, moc krásná.
...a včil si to dám znova :)

08.01.2009 18:55:00 | Pokusný králík s melounovou náplní

Drahá moje...
je to tak smutné, co tu píšeš... Je neuvěřitelné, kolik toho v sobě nosíš!
MTR

08.01.2009 09:51:00 | Aro

je to plně plná báseň, napěchována pocity, je krásná
a zároveň ironicky bodavá

je dost podobná některým mým

tak doufám že najdeš důvod psát brzy veseleji, přeji Ti to!

07.01.2009 20:05:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí