Potom

Potom

Anotace: Jsme sami v pokoji, ale sami nikdy nebudem..

Na konečné dlouhé pouti
svět zhasne a tělo se zhroutí,
nastane nocí jasný svit
nebo se v nicotě zatratit?
Přetrhne se do tmy nit?

Cítíš, vidíš, chodíš a dýcháš,
kdy očekáváš vrcholnou pramiéru,
jak ses připravil a co dělat máš,
nevím a neznám tvou derniéru.

A co potom? Budeš dál?
Jeden kývá – souhlasí
však druhého jsi do kolen rozesmál.

Černé stíny dnem a nocí
bloudí cestou neživých,
jdou za smířením za pomocí,
přímo do snů tvých.

Až bude Potom čas
vláčným krkem půjde
ty budeš stínem – jeden z nás.

Po pokoji oči se ti zvrátí
od rohu do rohu
stíny se ti prodlužují a zas krátí.
Pokud nevěříš, proč pátráš
po siluetě v stínech
a strachem rychle chátráš?

Rozhlédni se do pokoje
zadívej do očí rudých svic,
kolem nikoho není jen prázdné nic,
přec tu s tebou kdosi je.
Autor Prousan77, 21.01.2009
Přečteno 259x
Tipy 1
Poslední tipující: ziriant
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí