Než odejdu

Než odejdu

Anotace: Kdysi jsem vymyslel rčení - jednou jsi dole, jindy ještě níž:D

Můj temný pane, uchyluji se k tvému boku,
zklamán životem, zklamán sám sebou,
skomírám příliš dlouho, měl bych už vyhasnout.

Chci se vydat na cestu, návrat není nutný,
toulat se divočinou, splynout s řekou,
nechci už ubližovat ostatním, ani být obětí.

Můj temný pane, ty jediný mě bereš vážně,
jen ty jediný se pokoušíš porozumět,
chápeš mou touhu ještě se projít světem.

Než vystoupím z vlaku, jenž nese název chaos,
ještě se projdu stepí, poplavu na vlnách slaných,
prostoupí mnou chlad hor, řev krále vřesů.

Chci ještě milovat, než opustím lože ostrých loktů,
než navštívím ještěrčího krále a kouzelný autobus,
než odejdu z krutého světa, smíchám barvy života.

Ještě tu počkám (na Tebe?), než opustím svět,
možná pár hodin, možná pár let,
lidé ubližují na každém kroku,
cítím to, oni nic nevědí,
zabíjí mě, pomalu vyhasínám,
je dost možné, že šílet začínám,
nepochopený blázen, co touží být šťastný,
rozdrcen tíhou světa - jenom flek mastný.
Autor démon zatracení, 26.01.2009
Přečteno 340x
Tipy 14
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, deep inside, Holis, lucajda89, Agniezka, Bíša, Dejfor, Falco, Kyška, Veronikass
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

nepochopený blázen, co touží být šťastný,......... asi tak nějak si připádám až příliš často...

27.01.2009 22:08:00 | deep inside

Temnota je někdy jediné světlo ;-)
PS : Nosím jen černé věci, dokud nevymyslí něco temnější ;-)

26.01.2009 21:51:00 | Falco

Ještě k Tobě zavítám...

26.01.2009 21:48:00 | Bíša

a máš to za super tip ;-)

26.01.2009 17:05:00 | Dejfor

Báseň překypuje nádhernými slovy a slovními spojeními. Je překrásná. Snad se ale najde víc lidí, kteří ti porozumí. Já se o to budu pořád snažit. :-)
Tvé básně jsou prostě dokonalé. Jako by jsi to už všechno prožil. Obsahují životní moudro a krásu s ním spojenou...

26.01.2009 15:08:00 | Veronikass

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí