Démon zatracení

Démon zatracení

Vrahu prokletý!

Uvnitř mne se usídlil démon,
jenž jako upír saje mou krev,
hlavou mi stále zní mollový tón,
vlna zatracenců řve jako lev.

Démonů král si se mnou pohrává,
ztracený snílek lehko se chytí,
jsem jako sopka, jíž schází láva,
nechci se podřídit, však není mi zbytí.

Zbav mě té tíhy!

Démone zatracení, jsem jenom tvůj,
zde je má duše i život si vezmi,
srdce mé znič, v řece Styx pluj,
poplavu s tebou, mou oddanost přijmi.

***

Co jsem to provedl, řekni mi, lásko má?
Proč jsem to udělal, nestačila mi ústa tvá?
Z básníka vrahem stal jsem se lehce,
zabil jsem sebe, též zničil jsem lásku!
Zničil jsem to, co znělo tak křehce,
podved jsem tebe, též zabil jsem krásku!
Odporným vrahem zván navždy budu,
démone překrutý, připrav se k soudu!

Krví svou zatemním tvůj pohled jasný,
aby jím nepronik paprsek spásný!
Autor démon zatracení, 29.01.2009
Přečteno 369x
Tipy 23
Poslední tipující: Patěnka, Dívka s perlami ve vlasech, lucajda89, Romana Šamanka Ladyloba, Holis, bejbyyyy, Bíša, jedam, labuť, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

'Uchvacující'

04.02.2009 15:40:00 | Dívka s perlami ve vlasech

Máš tolik tváří, že se v tobě vyznat nedokážu. Přec ale věřím, že nejsi vrahem, nýbrž básníkem, protože ten v tobě nikdy nezemře a ten paprsek spásný k tobě nakonec pronikne. To mi věř...
Bylo to však nádherné!

29.01.2009 14:14:00 | Veronikass

V něčem mi to hrozně připomíná Lermontova...taky se sžíval s démonem:-) možná že jsi četl Proměny démona..??

Jinak básenka je vskutku zajímavá..mě se líbila..

29.01.2009 14:03:00 | Lady Carmila

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí