Zraněná duše

Zraněná duše

Anotace: o touze

Do rakve cosi dejte mi
co rubáš připomíná
jen ať mám pokoj na zemi
ať už mě kryje hlína.

Moc jsem si toho neužil
teď život dohasíná
já po čistotě zatoužil
když všude samá špína.

Po čistotě jsem zatoužil
pro duši svou i jiné
ó kéž bych si ji zasloužil
teď když už tělo hyne.

Nesuď pro tělo hynoucí
mne nejvyšší můj Pane
a zachraň duši chřadnoucí
prosím ať se to stane.

Má duše krví skropena
jakoby někdy byla
když krvácela raněna
a chyběla jí síla.

Dej prosím duši sílu svou
jen aby vzlétnout mohla
a ozáři jí cestu tmou
když samota ji zmohla.

Zbav konečně ji samoty
dej na cestu jí družku
s níž najde cestu z cizoty
a spočine na lůžku.

Daruj jim prosím lásku svou
ať na loži si dají
navzájem touhu milostnou
jak ti co krásu znají.
Autor Skalsky Pavel, 29.01.2009
Přečteno 392x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Borecká, Kapka, Psavec, Mbonita, Markéta Hl., labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Když v Nekonečném příběhu kůň Atreje propadl beznaději a klesal do bahna hlouběji a hlouběji, každá buňka v těle křičela nedej se! Nedej se.

03.02.2009 08:57:00 | Iva Borecká

Hlavu vzhůru
zaplaš noční můru***

29.01.2009 16:19:00 | rybí prdy

Opravdu působivá a smutná, na konci svítá naděje, uvidíš že všechno dobře dopadne

29.01.2009 15:54:00 | Markéta Hl.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí