Oči

Oči

Anotace: pohledy

Všem lidem se ráda koukám do očí
v tu chvíli stávám se zlodějkou jejich duší.

Je snadné přečíst si v nich co tají
tisíce slov řeknou, správné se zdají.

Proč někteří lžou, na jiné si hrají
stejně svou lenost, sobeckost jednou neutají.
Přijde náhle velká voda, protrhne se hráz
lžím již neutečou, jak dříve, snáz.

Jiné oči laskavostí tě obejmnou
vidím v nich duši nádhernou.
Však těžké to mají v době naší
kdy zloba, nenávist, soutěživost raší.

I když jsou bojovné a na vrcholu stát by mohly
používat triků podlých, nikdy by se nezmohly.

Další obrovský smutek ukrývají
volají o tvou pomoc, potají.
Ať srdce zlomené či jen život těžký
zkus zastavit se s nimi neb projít pěšky.

Miliony očí na nás se dívají každý den
každé ukrývá či křičí svůj sen.
Lidé, dívejte se lidem do očí
nemyslete jen na sebe a svět se s vámi zatočí.
Autor floreciente, 31.01.2009
Přečteno 273x
Tipy 11
Poslední tipující: kroužek, bloumej očima, Holis, Romana Šamanka Ladyloba, vapiti, Radek.oslov.Šafárik, Kristine Clary-Aldringen
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

nádherné zamyšlení, pozastavení ... dá se k tomu napsat něco moudrého? ... snad ani ne ... ano, máš pravdu...

Oči,
bránou do lidského nitra,
do hlubin tajemných,
k místům zázračným,
kde kouzla a čáry pramení.

Oči,
branou nebeskou či pekelnou,
to každý si může zvolit sám ...

Zbožňuji pohled do očí,
nechci však cizí duše krást,
pouze jejich zrcadlem se stát.

...

14.04.2009 23:34:00 | vapiti

To je docela dobráááááá basnička:-) Líbí se mi
Znám jednoho kluka, kterej se moc do očí lidem nedívá...vždycky mě to štvalo, díky tomu dává pocit falešnosti, jinak je v pohode kluk. Ale cas od casu se to zlepsuje :-)

31.01.2009 22:01:00 | Heavy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí