Hladina stojatých vod

Hladina stojatých vod

Anotace: ...

Jitřenky, rosénky, kapky živých vod,
smuténky mé duše spláchl vodovod.
Útěchu i povzbuzení vlilas do duše,
mozek chyby hlásí, je asi v poruše.
Kapky moje drahé, moře plníte,
slanost bolu mého z očí roníte.
Ty jsi slanost moje, rovněž i můj bol,
já jsem plnost květu a ty jsi můj stvol.
Nechápeš mě, nebo nechceš pochopit,
slanou vodu moře nelze žízní pít.
Napij se mé lásky, není neživá,
neboj se už lpění, láska ulpívá.
Růže moje černá, temné svědomí,
sténá, prosí, pláče, žadoní.
Moje hrdá lásko, pýchy ozvěna,
jen v tvé přítomnosti bývám blažená.
Autor Inge, 03.02.2009
Přečteno 318x
Tipy 8
Poslední tipující: Bíša, enigman, Mbonita, Markéta Hl., 6thSun, labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vidím, že SMUTÉNKA je věčná, chvála památce Jana Skácela.

03.02.2009 14:44:00 | Jana M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí