ze tmy ven

ze tmy ven

Anotace: Jedne vyjmečné osobě, vlastně mimozemšťanovy kterého jsme měla nedavnu tu velkou čest poznat. Dékuji Alfe za tvůj malý svět uvnitř

Sbírka: Pupu - mimi - haji

A budiž světlo!
Řekl Buh
Ale opakem musí být tma
někdy (i víc než často),
tak hloupě bezedná.
Zvlaště pak, když na všechno je člověk sám
a nevnímá
kam život jeho se ubírá
jakým směrem
kterou řekou
a jen se žene za potravou
bez cíle, bez cilně, bez naděje

Ale doufá,
to je to co smí
a pak to přijde, malý ustrůvek krásy
po nekonečné dalavě rozpaleného kamení.
A najde to co hledal
nebo co hledalo jeho
a uvidí to krasu za tím vším co zbylo z něho.
Poda ruku, pohladí pohledem
nemusíme mluvit
a přesto všechno proberem

A VYSVITNE slunce a zavane vítr
a cítíte vůni letních květů
a nebo sněhu
něhu
krásnou a milou tvář
a budete si ji navždy vedle sebe přát.

A je krásně,
teplo a mile
a vy neodoláte té síle
Proč taky
není to zbytečné?
Stačí vzít a
společně kamkoli jít...
Autor CubbaLibbre, 05.02.2009
Přečteno 458x
Tipy 3
Poslední tipující: Lilly Lightová, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dlouhé básně nemusím, ale vždy se najde něco, co zhltnu jedním dechem, něco takového .) Dávám tip!

06.02.2009 13:06:00 | Lilly Lightová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí