Hledání

Hledání

Anotace: Málo kdy vidíme to co je zjevné, kdo sleduje jen očima snadno se přehlédne.

Hledání.

Mnohdy se muži, snaží a lopotí,
hledají, zkoumají, mluví a hodnotí.
Cestují, plánují a hledí do dáli,
aby svou vysněnou partnerku získali.

I když je na blízku spřízněná duše,
mnohdy jen odseknou chladně a suše.
"Co chcete? Pospíchám, mám málo času!",
Pro dálku nevidí blizoučkou krásu.

Po letech pátrání staří a znaveni,
usednou před domem na starém kameni.
Chvíli se zahledí okolo sebe,
jak rostou květiny, modrá se nebe.

V tom se náhle objeví zjevení krásy,
setkají se pohledy, zavlají vlasy.
Odkud se to krásné stvoření vzalo,
celý život hledání a stačilo málo.

Teď přišla rána, už upadá do mdloby,
když už je jasné odkud ty podoby.
Denně se míjeli, večer i k ránu,
žel pro spěch viděl v ní jen šedou vránu.

Ukloní se pozdraví, ona se usměje,
večer však uléhá do jiné postele.
Léhá si do lůžka toho co si všímal,
žil život přítomný a v dálkách nedřímal.

Teď přijde na to jen, jak zúročit zkušenost,
aby smyslu pobrala jeho vlastní minulost.
Úkol to nelehký, málo kdo obstojí,
kdo to nedokáže za život nestojí.
Autor jen.kluk, 06.02.2009
Přečteno 331x
Tipy 16
Poslední tipující: Jiřina, Bíša, strašidýlko-střapatý, Radek.oslov.Šafárik, Romana Šamanka Ladyloba, Holis, WAYWARD, Flamy, Giginka, Mbonita
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

moc krasne,,, dosly slova...ST

04.03.2009 21:54:00 | strašidýlko-střapatý

Je to jen postřeh, co se na mne kření, když z povzdálí sleduji v životě dění.

06.02.2009 23:17:00 | jen.kluk

Nádherně sepsáno..Zda je to napsané z vlastní empírie..či ne, poklona.

06.02.2009 23:12:00 | Stepbystep

..tohle je opravdu úžasné!!Mám pocit..že to tak ve skutečnosti opravdu je..bohužel....krásně jsito vyjádřil! ST =o)

06.02.2009 23:06:00 | Giginka

prostě oslovilo
ST

06.02.2009 22:44:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí