Školákova lenost k učení

Školákova lenost k učení

Anotace: Poloviční úvaha o žákovi/žácích a jejich snaživém učení.

Čím je člověk starší jen
Líný stále více je
Do školy se neučí
rád na televizi čučí

A potom, když vidí známky
Hrůzou jekne - jejda manky
Hlava se mu zakroutí
Duše svírá starosti

Vlčí strach je pohání
Vlásky své si pohladí
Vskutku řeknou - to se dá!
Všechno se to vychytá

A tak v puse cigáro
Kouří se i v leháro
Jeden sešit za druhým
Všechny buší do hlavy

Když to zvládnou do půlnoci
Pote klušou spát
Druhé den pak musí říci
Svůj smyšlený referát

Učitelé, jen vyvaleně koukají
Co se děje, to není ten žák!
Tenhle je nějaký chytrý,
to musí být chyták!

Žactvo spokojeně smýšlí
Nyní si mohou opět hrát
Na uličníky, či potrhlý stát
A já mohu jít spát, tak akorát.
Autor Já sám, 09.02.2009
Přečteno 252x
Tipy 1
Poslední tipující: Bíša
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tip.

23.11.2010 00:49:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí