Kateřina

Kateřina

Anotace: Ptákovina z r. 2005 (společně s HŠ)

Milé děti chlapci a dívky
Neházejte lžíci do polívky
Neházejte flintu do žita
Co kdyby ta byla nabita

Nechoďte se džbánem pro vodu
Navštivte raději hospodu
Neb tomu kdo z knajpy nezdrhne
Těžko se tam ucho utrhne

Ten kdo se skutálí do jámy
Rád ruku pro pomoc podá mi
Neb pravda jasná až do nebe
Je že ji nekopal pro sebe

Jen hloupému slza vyhrkne
Jestliže ho někdo netrkne
Neb staré rčení mu napoví
Že právě on je takový

Maminka napekla koláče
Neskuhrá nelká a nepláče
Nebrečí spíše se raduje
Ten který bez řečí pracuje

Sytý vám tu pravdu nevěří
Že najde bez křiku večeři
Neb pravda vskutku je daleká
Že nekouše ten kdo neštěká

Milé děti chlapci a dívky
Neházejte flintu do polívky
Nenoste prosím dříví do lesa
Není v tom totiž žádná noblesa
Autor Petrik78, 10.02.2009
Přečteno 287x
Tipy 6
Poslední tipující: Pevya, Štířice, Kubino 2, Sandra_T, Jana M.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Parádní! Líbí se mi Tvá díla.

11.05.2010 11:30:00 | Pevya

:) Taková krásná, na nedělní odpoledne jako stvořená :) Líbí se mi jak píšeš H.
PS.: děkuju za komentář :)

20.09.2009 15:16:00 | Pohjolanka

ach ano, Saturnin a teta Kateřina by z tebe měli radost :D

10.02.2009 10:33:00 | Sandra_T

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí