Královská krev

Královská krev

Anotace: no nevím kam ji zařadit doufám že se bude líbit

Nocí i dnem něžnou tvář jenom slzy skrápí,
Pověz mi má matko, pověz co tě trápí.
Kam se poděl úsměv, štěstí ze tvých očí?
Váháš život skončit, z okna věže skočit?

Posel hnal se nocí s velmi tajnou zvěstí,
Bažinou se brodil, houštím cestu klestil.
Velká bitva zuří za mokrými blaty.
Tvůj otec tam padl, synáčku můj zlatý.

Co to matko říkáš, král se z bitvy vrací,
Mezi těly mrtvých vítězství se ztrácí,
Živ a zdráv jest matko, ztratil svého koně,
Brzy bude s námi, neplač prosím pro něj.

Nepláču pro mrtvé koně našich lidí,
Mezi těmi těly otce tvého vidím.
Víš můj drahý chlapče, nejsi králův syn,
Tvým otcem byl rytíř, smiř se navždy s tím.

Co to říkáš matko, že jsem synem rytíře?
Nevěrná jsi, falešná, nežiješ snad ve víře?
Podvést krále s vojákem? Jak si vůbec mohla!
Nebo tě snad násilím, k tomu činu dohnal?

Král byl chladný a tvůj otec, ten mě v srdci nosil,
Za nás oba odpuštění sám před bohem prosil.
Tělu vládne touha, když dřevo v krbu praská,
Víru mou a oddanost, pohltila láska.

Nemohu tě matko má, za zrůdný čin milovat,
Klidně skoč si z věže, prosím, nebudu tě litovat,
Král se vrací z bojiště a myslí na svou slávu,
Pokud budeš ještě živa, dá ti setnout hlavu.
Autor Issa, 11.02.2009
Přečteno 351x
Tipy 6
Poslední tipující: Lea Aura, Lilly Lightová, Max the Fallen, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně napsáno, dávám tip...

27.02.2009 07:37:00 | Lilly Lightová

Fakt se mi to líbí :-) Jen piš dál, mám rád epický básně kde je nějakej ten děj :)

26.02.2009 19:42:00 | Max the Fallen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí