Bloudění #4

Bloudění #4

Anotace: Originál v angličtině napsala amatérská autorka, která si říká LunaFlower. Já jsem to přeložila. Tahle deprimující díla jsou jedna z mých nejoblíbenějších. Je to hodně na přemýšlení. Hezké počtení!

‚Popiš mi východ slunce, Annabel.‘

Annabel pohlédla na muže ve své náruči, na jeho prázdné nevidomé oči.

‚Je to krásné, má lásko.

Obloha se stane bleděmodrou,

Měsíc shoří a stříbrné hvězdy začnou jedna po druhé mizet.

Nyní se objeví křehká růžová a něžná červeň.

Jako dětské barevné stužky je ovine žlutá a oranžová.

Slunce, ohnivá červená koule,

Vykoukne a vše zbarví dokrvava.

Je to, jako když je obloha čerstvě umytá a čeká na nový den.

Je to krásné, miláčku.‘

Annabel mlčky zírá z okna na šedý, deštivý den. ‚Je to krásné.‘
Autor Christel, 16.10.2004
Přečteno 558x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí