Chlapeček je již ostříhán

Chlapeček je již ostříhán

Anotace: Když vezmeme básníka a poskytneme mu nejlepší podmínky pro básnění, přestane básnit.

Chlapeček je již ostříhán
železná židle se dotočila
jen myšlenka je o to čilá
o co je její osud lhán

a za soudruhů na dobříšském zámku
pečovat mohl o květiny
v montérkách a s bodrým úsměvem i knírem
na duši cejch tu bolševickou známku
nesmáznul nikdy stejně podíl viny.

ať oháněl se veršem,květinou, či mírem
v anglickém parku dobříšského zámku
i jemu rok co rok a už jen milosrdně
a už jen na památku
jak pozdní kvítí kvetou kopretiny
Autor mig, 16.02.2009
Přečteno 265x
Tipy 6
Poslední tipující: elia, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba, Jana M., Rolnička
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí