Balada o rozbitých hodinách

Balada o rozbitých hodinách

Anotace: ...

Rozložená na částice
ozubená kolesa,
jak velryby bez kostice,
jako liška bez lesa.
Otočné osudy,
perka a spirály,
jak kapka bez vody,
jak prosby ke králi.

„Prosím, pane,
sestav orloj,
v němž kolesa jdou pozpátku,
ač všechny písky jsou vysypané,
ať je zas všechno v pořádku...“

Rozložená na částice
ozubená kolesa,
pro krále je mnohem více
čest, sláva a noblesa.

„Už nechci, pane,
hodiny na kličku,
v nichž perka se smrsknula,
už všechny písky jsou vysypané,
však není rok nula,
ale nekonečno.“
Autor voedor, 17.02.2009
Přečteno 383x
Tipy 14
Poslední tipující: Holis, carodejka, NikitaNikaT., enigman, René Vulkán, Kristine Clary-Aldringen, Mbonita, Kapka, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezky napsano, jsi sikulka.

19.02.2009 15:52:00 | carodejka

Líbí se ni to, je to zajímavé, čtivé a poutavé.

17.02.2009 22:30:00 | NikitaNikaT.

Tý brďo, dost dobrý, neotřelé téma, nápad. Líbila se mi moc.

17.02.2009 18:13:00 | René Vulkán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí