Od každého trochu

Od každého trochu

Anotace: Snad tak malinko dadaistická báseň - je v ní všechno a nic- báseň o všem a o ničem (domácí úkol do češtiny:D )

Šmouha černí zbarvená,
větší, než-li malá,
spolehlivý pomocník -
možná lásku dala.

Štípačky i písmena,
šerif, štěstí snad i pláč,
kolovrat – ten bez jména,
předpis, který není hráč.

Fanatická hodina
zimník, který není lhář,
přelud, přízrak, vidina,
ručník, který vnímá zář.

Vločka sněhem zbarvená,
knot hořící děsem,
všech snů, tužeb zbavená,
smutek kráčí lesem.

Předvídanost, možná strach
jezdec černý bez kosti
karta – ďábelský je brach,
konec před blízkostí.

Přehled tmavý jako list,
háj, brod, dům, les možná hrad,
mluvíš k věci, slyším hvizd,
chladný, bílý, letní kat.

Oko zničí všechen jed,
obrys křičí do všech řad,
modrý, dlouhý zimní let,
nemusíš i chceš se bát.
Autor Leonide, 23.02.2009
Přečteno 230x
Tipy 3
Poslední tipující: Lady Carmila, Xsa_ra
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Jedna ze tvých nejlepších...nestihla jsi jít do patosů a ty krátké konce...

z toho udělaly dobře odsýpající báseň...

Povedená...za mě ST

26.04.2009 15:07:00 | Lady Carmila

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí